arrow-right Group 2543 Path Path Copy 3 chevronfacebook Fill-2540 Combined Shape instagram linkedin Group 21 minusnotification-closeOval plusGroup 22 search-glass

BEL ONS 088 254 90 93

Filtersystemen zwembad

Geavanceerde Filtersystemen: De Kern van een Kristalhelder Publiek Zwembad

Het hart van elk zwembad, vooral de grote publieke zwembaden, is het filtersysteem. Het zorgt voor helder, schoon en gezond water, wat essentieel is voor de veiligheid en het plezier van de zwemmers. Maar wat maakt een filtersysteem “geavanceerd”? Laten we dieper duiken in de wereld van geavanceerde filtersystemen.

 

Wat zijn geavanceerde filtersystemen?

Geavanceerde filtersystemen gaan verder dan de traditionele zand- en patroonfilters. Ze kunnen microscopische deeltjes uit het water halen en hebben vaak geautomatiseerde functies die de efficiëntie verhogen.

De belangrijkste componenten:
  • Diatoom Aardfilters (DE-filters): DE-filters gebruiken een fijne poederachtige substantie, afgeleid van gefossiliseerde algen, om zelfs de kleinste onzuiverheden uit het water te halen.
  • Zelfreinigende Systemen: Deze automatiseren het backwash-proces, waardoor het onderhoud wordt geminimaliseerd en de levensduur van het filtermedium wordt verlengd.
  • Geïntegreerde UV- of ozonzuivering: Deze systemen werken samen met de fysieke filters om bacteriën en andere micro-organismen te doden.
Voordelen van goede filters:
  • Superieure waterkwaliteit: Door het verwijderen van fijnere deeltjes zorgen deze systemen voor kristalhelder water.
  • Minder chemicaliën nodig: Met beter filtratievermogen kan het gebruik van chemicaliën verminderd worden.
  • Duurzaamheid: Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, gaan geavanceerde systemen vaak langer mee en hebben ze minder onderhoud nodig, wat op de lange termijn kosten bespaart.

Advies nodig over jouw zwembad?

Overwegingen bij het kiezen van een filtersysteem voor jouw zwembad:
  • Capaciteit: Het systeem moet passen bij de grootte en het gebruik van het zwembad.
  • Onderhoud: Sommige geavanceerde systemen vereisen specifieke kennis of training voor onderhoud.
  • Kosten: Hoewel geavanceerde systemen een hogere initiële investering kunnen vereisen, kunnen de langetermijnvoordelen de kosten rechtvaardigen.

 

Een geavanceerd filtersysteem is een investering in de kwaliteit en veiligheid van het zwemwater. Met de juiste keuze en regelmatig onderhoud kan een groot publiek zwembad profiteren van kristalhelder water met minimale inspanning. Bij Waterrijk Zwembadtechniek hebben we de expertise en ervaring om u te begeleiden bij het kiezen van het beste filtersysteem voor uw behoeften.